Plenaire afsluiting: met Corine Jansen, internationaal spreker en voormalig bestuurslid van de International Listening Association (ILA)

Informatie over de sessie

Plenaire opening: LUISTEREN is de rode draad van NDD2022

Als het gaat om persoonsgerichte zorg, het betrekken van ervaringsdeskundigheid, gezamenlijke besluitvorming: altijd is actief en open luisteren een essentiële kwaliteit en vaardigheid. Luisteren = connecten.  Hoe ontwikkelt u die competentie, hoe past u het toe, wat levert het op?

LUISTEREN is de rode draad van NDD2022. Na de keynote door Andrea Evers als aftrap van NDD2022 gaat voorzitter Frank Snoek in gesprek over het thema luisteren met:

  • Angela de Rooij, beleidsmedewerker bij Diabetesvereniging Nederland
  • Hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers, zij ontving de NWO-Stevinpremie voor haar innovatieve en grensoverschrijdende onderzoeksprogramma naar de invloed van psychologische factoren op lichamelijke klachten en aandoeningen
  • Dr. AnneLoes van Staa, lector Transities in Zorg, Hogeschool Rotterdam

PLENAIRE AFSLUITING

We sluiten NDD2022 plenair af met Corine Jansen, de luister-autoriteit bij uitstek. Zij is een internationaal spreker, was bestuurslid van de International Listening Association (ILA) en tot vorig jaar voorzitter van de Healthcare group van de ILA.

Corine Jansen: Hoewel het belangrijk is om aandachtig en actief te luisteren, is het ook noodzakelijk om te begrijpen dat, zelfs wanneer we volledige aandacht besteden aan iemand anders verhaal, mensen verschillend luisteren naar verschillende soorten informatie. Om een echt goede luisteraar te worden, moeten we zelfbewustzijn ontwikkelen rond onze persoonlijke luisterfilters.

 

Sprekers