Loïse Jacz

Loïse Jacz-Kruithof

biografie

Loïse jacz-kruithof  is sinds 2010 huisarts in de regio Den Haag. Na 10 jaar praktijkhouderschap in een ouderenwijk is zij nu in de Schilderswijk werkzaam als huisarts. Loïse heeft als interesse gebied Population Health. Waar haar focus op de (pre)diabetes populatie ligt. Voordat Loïse als huisarts werkte is zij als Tropenarts werkzaam geweest in Australië en als consultant in Suriname.

Sinds oktober 2019 werkt Loise als accountmanager Huisartsenzorg als nevenfunctie bij de zorggroep Hadoks in Den Haag om praktijkoverstijgend de huisartsen te kunnen ondersteunen in de zware tijden waar de huisartsen voor momenteel voor staan .

Al sinds haar werkende carrière zijn populaties een rode draad door haar leven, zoals Aboriginal care, Health in Prison en Public Health in vaccinatiegraad. ‘Van populatiegericht naar zorg op maat’ is haar motto. Sinds 2021 is Loïse samen met huisartsenpraktijk Akram gestart met groepsconsulten in de Schilderswijk. Alle praktijken uit de wijk kunnen hun patiënten doorsturen naar het gezamenlijk medisch consult (GMC) waar patiënten met prediabetes, obesitas en verhoogde bloeddruk en cholesterol uitgenodigd worden en multidisciplinair geleerd worden. Met als doel dat de patiënt goed geïnformeerd is en weloverwogen keuzes kan maken over zijn of haar vervolgtraject. Waar hij of zij duurzaam zijn of haar leefstijl kan aanpassen.