Thema Behandeling: pillen, praten en andere plannen

Thema Behandeling: pillen, praten en andere plannen

NVK, DiHAG, KNMP en NIV geven samen vorm aan deze themalijn.

nvk   dihag   KNMP-logo   niv

De volgende sessies worden geprogrammeerd:

 • Zelf maar dan samen
  Diabeteszorg is vooral ook educatie. Hoe ga jij om met je aandoening, hoe blijf je je diabetes de baas? Een sessie over groepsinterventies, de effectiviteit ervan, en de toepasbaarheid bij verschillende doelgroepen.
 • Standaard versus maatwerk?
  Hoe kom je van standaard tot maatwerk en hoe wordt maatwerk standaard? Dat zijn de uitdagende vragen die centraal staan in deze sessie.
 • Je bent jong en dat wil je ook zijn!
  Kinderen en Real Time Continue Glucosemonitoring. In deze sessie het hele verhaal. De voordelen, en valkuilen, verschillen tussen sensoren en een vergelijking van uitdraaien. Met vooral veel praktijkvoorbeelden. Inclusief het hoofdstuk implementatie; verzekeringen, contracten, dbc’s, afspraken met het ziekenhuis. Kortom, let’s get real on Real Time Continue Glucosemonitoring.
 • Principes en praktijk. Rights and responsibilities
  Hoe om te gaan met een patiënt die zijn diabetes niet serieus neemt. Op zoek naar een balans tussen een ethische praktijk en praktische ethiek. Met aandacht voor de IDF International charter of rights and responsibilities of people with diabetes en de nieuwe Wet cliëntenrechten zorg.
 • Farmaceutische zorg: multidisciplinaire samenwerking rondom de patiënt
  Gekscherend hebben patiënten zelf het wel eens over spuiten en slikken. In deze sessie presenteren apothekers en artsen aansprekende praktijkvoorbeelden van farmaceutische zorg die werkt en waarde toevoegt.
 • Webbased diabeteszorg
  Online behandeling en zorg neemt een vlucht. Wat gebeurt er allemaal op en via het web? En (hoe) werkt het?

Bekijk hier het programma-overzicht