Thema Preventie & leefstijl

Thema Preventie & leefstijl

DNO, KNGF en NDF Team Preventie geven samen vorm aan deze themalijn.

dno     kngf   ndf_logo_klein

De volgende sessies worden geprogrammeerd:

 • Je kunt niet vroeg genoeg beginnen
  Gezond gewicht voor de jeugd! In de Utrechtse wijk Overvecht daalde door een integrale wijkaanpak het percentage kinderen met overgewicht aanzienlijk. In deze sessie aandacht voor deze en andere cases over preventie gericht op kinderen.
 • Wel in de wijk
  Zorg en welzijn als vaste waarde in de wijk. Inclusief preventie. In deze sessie aandacht voor de opzet en opbouw van een wijkservicecentrum in Nieuwegein en alles wat daar bij komt kijken.
 • Culturele competenties van de professional
  Een sessie over begeleiding van allochtonen bij leefstijlverandering. Met een verfrissende kijk op ieders rol in de relatie en het proces.
 • Opsporing verzocht
  Een sessie over hoogrisicogroepen, vroege opsporing en opvang in de eerstelijnszorg. Met aandacht voor de herziene Diabetes Risicotest, het (kosten)effectiviteitsonderzoek Routeplanner Diabetespreventie en het PreventieConsult.
 • Ketenzorg: ontdek je plek
  Leren van succesverhalen. Een sessie over de positionering en profilering van de paramedicus in de keten. Met aansprekende voorbeelden uit de praktijk.
 • Zoek: leefstijlinterventies
  Succes is om te delen. Centrum Gezond Leven inventariseert en ontsluit succesvolle leefstijlinterventies. Hoe vertaal je een preventievraag naar een goede zoekopdracht en hoe vertaal je een bestaande interventie naar de eigen praktijk?

Bekijk hier het programma-overzicht