NDF College Tour

NIEUW! NDF College Tour

Vijf boeiende verkenningsvluchten!

Het NDD programma kent vijf themalijnen: Wetenschap & innovatie, Preventie en zorg op maat, Patiënt & participatie, Nieuwe zorgconcepten, Capita selecta.

Binnen elke themalijn wordt één sessie extra uitgelicht. Vijf sessies die bij uitstek de dynamiek van het diabetesveld markeren en de blik richten op de ontwikkelingen in de komende jaren. Samen vormen ze de NDF College Tour.

Steven Lamberts over het NDF college van Guy Rutten:
Patiëntprofielen en zorg op maat

Het Nederlandse diabetesveld bewijst zich opnieuw als koploper door een ontwikkeling in gang te zetten van zorgstandaard naar zorg op maat. Een ontwikkeling die ook in het buitenland met grote belangstelling en enige jaloezie wordt gevolgd. Met als commentaar: we hebben het er allemaal over, jullie doen het gewoon. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de NDF werkgroep Patiëntprofielen onder voorzitterschap van de hoogleraren Guy Rutten en Eelco de Koning.
Het is vanwege het grote belang van deze ontwikkeling en de impact die ze zal hebben, dat Steven Lamberts het NDF college van Guy Rutten typeert als een koplopers-college dat u niet mag missen.

Henk-Jan Aanstoot over het NDF college van Edwin Gale:
Diabetes Worldwide: an update

Het zijn eigenlijk de woorden van Edwin Gale, die Henk-Jan Aanstoot met instemming aanhaalt. Voor de voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van het Diabetes Fonds is het NDF college van deze hoogleraar uit Bristol het hoogtepunt van NDD2014. Aanstoot noemt Gale een expert op het gebied van diabeteszorg en -onderzoek. Kritisch en innovatief. “Kom naar dit college, dan weet je wat je morgen te doen staat!”

Annemarie Bevers over het NDF college van Koen Dortmans:
P4 en diabetes type 2: van reactieve naar proactieve geneeskunde?

Van reactieve naar proactieve geneeskunde. Het klinkt aantrekkelijk. Maar wat impliceert het? En dan, hoe kijken we er dan tegenaan? Bevers zat eind 2013 in een panel om over deze vragen te debatteren. Volgens haar een heftig debat met in ieder geval één duidelijke conclusie: het is geen discussie die we zomaar aan de techneuten kunnen overlaten. Het gaat ons allemaal aan! Daarom is volgens Bevers het college van Koen Dortmans, met overzicht van het brede maatschappelijk debat, een absolute must.

Marco Florijn over NDF college van Inge de Weerdt:
Expeditie Duurzame Zorg – te beginnen bij diabetes

In Feijenoord ligt het aantal mensen met overgewicht, obesitas en diabetes 80 procent boven het gemiddelde dat je mag verwachten. Een immens probleem dat vraagt om een integrale aanpak. Dus hoogste tijd om de handen in één te slaan. Zoals we doen in Expeditie Duurzame Zorg, aldus Marco Florijn, wethouder zorg van de stad Rotterdam. Voor wie nieuwsgierig is naar die aanpak: “Ik beveel het college van Inge de Weerdt van harte aan!”

Margreeth Smilde over het NDF college van Olof King:
Innovatie in de diabeteszorg vanuit patiëntenperspectief

De patiënt centraal! Wat komt er van die woorden terecht in de weerbarstige praktijk. Hoe maak je inspraak op elk niveau vanzelfsprekend? Wie wil weten hoe DVN daarover denkt moet volgens voorzitter Smilde zeker plaatsnemen bij het NDF college van Olof King. De nieuwe DVN directeur die, volgens Smilde, zijn verleden als vakbondsman niet zal verloochenen.

 

>> Terug naar programma-overzicht