Welkom! NDD Vrijdag 16 oktober 2020 2020 Online

Nationale Diabetes Dag: online evenement

In verband met de huidige regels en richtlijnen in het kader van COVID-19 is de opzet en het programma van Nationale Diabetes Dag op vrijdag 16 oktober a.s. aangepast. Na alle voor- en nadelen en vooral meningen en standpunten van de betrokken organisaties te hebben afgewogen, hebben we helaas definitief moeten besluiten dat NDD dit jaar niet als fysiek evenement plaats zal vinden. Om het prachtige programma echter niet aan ons voorbij te laten gaan wordt NDD omgetoverd naar een gratis online event: NDD 2020 Online!

NDD 2020: Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie

Nationale Diabetes Dag is het tweejaarlijks top-event in de zorgsector dat focust op volksziekte nummer 1: diabetes.
NDD is bedoeld voor iedereen voor wie diabetes een zorg is: behandelaars, zorgverleners en kwaliteitsprofessionals. Alsook voor beleidsmakers, onderzoekers en studenten. Voor u! Het centrale thema van NDD 2020 is Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie.

De editie op vrijdag 16 oktober 2020 belooft extra bijzonder te worden vanwege het 25-jarig jubileum van de Nederlandse Diabetes Federatie.


Gratis te bekijken

Het online evenement van de Nationale Diabetes Dag kunt u gratis bekijken. Meld u aan!

FRANK SNOEK PRESENTEERT RESULTATEN

Klik hier voor meer informatie

Meld u aan voor de NDD nieuwsbrief

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Inschrijving is geopend!

  U kent Nationale Diabetes Dag als het tweejaarlijks top-event in de zorgsector dat focust op volksziekte nummer 1: diabetes. De laatste editie, in 2018, trok maar liefst 700 deelnemers.

  Diabetes in al z’n dimensies
  Deelnemers én sprekers waarderen NDD keer op keer met mooie rapportcijfers. Dat is mede te danken aan de unieke opzet en de brede programmaring. NDD gaat over diabetes in al z’n dimensies.

  We zijn blij de volgende editie van het congres te kunnen aankondigen. Een hele speciale editie vanwege het 25-jarig jubileum van de Nederlandse Diabetes Federatie.

  En we adviseren u: noteer vrijdag 16 oktober meteen in uw agenda! Of, nog beter: schrijf direct in!

  NDD2020
  Vrijdag 16 oktober 2020

  Meld u direct aan

  Nationale Diabetes Dag 2020 vindt plaats op vrijdag 16 oktober 2020 als online evenement met live uitzendingen vanuit NBC Nieuwegein.

  Aanmelden

  ONTMOET DE SPEKERS

  Hidde van der Ploeg
  Universitair hoofddocent VUmc
  Bekijk profiel
  x
  Hidde van der Ploeg
  Universitair hoofddocent VUmc
  Epidemiologisch onderzoek laat zien dat te weinig bewegen en te veel zitten ongezond is. Deze presentatie gaat over de interactie tussen te weinig bewegen en te veel zitten en de schadelijke effecten daarvan op de volksgezondheid. Daarnaast worden mogelijke oplossingen voor meer bewegen en het verminderen van zitten besproken.

  Hidde van der Ploeg is onderzoeker aan de afdeling Sociale Geneeskunde van het VU medisch centrum in Amsterdam. Hij doet onderzoek naar lichamelijke activiteit en sedentair gedrag in relatie tot de volksgezondheid. Zijn onderzoek richt zich met name op epidemiologie en leefstijl interventies in verschillende klinische, volksgezondheids- en werksettingen.

  Mark H.H. Kramer
  Hoogleraar Interne geneeskunde
  Bekijk profiel
  x
  Mark H.H. Kramer
  Hoogleraar Interne geneeskunde
  Mark H.H. Kramer is hoogleraar Interne geneeskunde, hoofd van de Interne geneeskunde en lid van de RvB van het VUmc met de portefeuille patiëntenzorg en kwaliteit. Hij is tevens kwartiermaker voor het op te richten Cancer Center Amsterdam (CCA) als onderdeel van de voorgenomen fusie tussen VUmc en AMC.

  Zijn research concentreert zich op diabetes mellitus en acute geneeskunde. Hij studeerde Geneeskunde in Leiden en volgde zijn opleiding tot internist-hematoloog op het St. Elisabeth ziekenhuis in Curacao en het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij was o.a. voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging. Sinds 2013 is hij lid van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

  Dr. ir. Helene Voogdt
  Voorzitter werkgroep 'Beweegzorg bij diabetes type 2'
  Bekijk profiel
  x
  Dr. ir. Helene Voogdt
  Voorzitter werkgroep 'Beweegzorg bij diabetes type 2'
  Dr. ir. Helene Voogdt is gepromoveerd in de cardiovasculaire zorg. Ze werkt als zelfstandig adviseur zorg binnen diverse organisaties aan thema’s als patiëntgerichte zorg, samen beslissen en integrale zorg. Helene is tevens directeur van het Kennisnetwerk CVA Nederland en docent praktijkgericht onderzoek voor AIOS.
  Drs. Marielle Schroijen
  Internist-endocrinoloog, LUMC
  Bekijk profiel
  x
  Drs. Marielle Schroijen
  Internist-endocrinoloog, LUMC
  Sinds 2013 ben ik werkzaam als internist endocrinoloog in het LUMC. Ik coördineer de poliklinische diabetes zorg en focus op zorg innovatie. Zo hebben we in het LUMC de Leidse diabetes modules (zorgprogramma’s) ontwikkeld. Deze bestaan uit specifieke behandeltrajecten. Afspraken en onderzoeken binnen de modules zijn nauwkeurig omschreven. Zo kunnen wij de patient vooraf beter informeren en achteraf de zorg evalueren. Tevens is het LUMC expertisecentrum op het gebied van monogene diabetes: erfelijke diabetes, met een mutatie op één gen, zoals MODY. Vanuit het LUMC ben ik betrokken bij de landelijke stuurgroep actieplan “Eerdere herkenning van MODY” olv het erfocentrum.

  NDF LIDORGANISATIES