NDD 2018

Bekijk HIER de presentaties van NDD 2018. U kunt hiervoor het wachtwoord gebruiken dat u toegestuurd heeft gekregen.

Nationale Diabetes Dag is het tweejaarlijks top-event in de zorgsector dat focust op volksziekte nummer 1: diabetes.

NDD is bedoeld voor iedereen voor wie diabetes een zorg is: behandelaars, zorgverleners en kwaliteitsprofessionals. Alsook voor beleidsmakers, onderzoekers en studenten. Voor u!


Ga verder

Video-uitnodiging

Lea Bouwmeester, directeur NDF, nodigt u persoonlijk uit voor NDD 2018.

Collega-korting

Geef je collega € 10 korting als hij/zij zich ook aanmeldt voor de NDD 2018. Kijk bij Info!

€ 5000,-

Ding mee naar NDF prof. dr. Steven Lambertsprijs. Uitreiking tijdens NDD.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Inschrijving is geopend!

U kent Nationale Diabetes Dag als het tweejaarlijks top-event in de zorgsector dat focust op volksziekte nummer 1: diabetes. De laatste editie, in 2016, trok maar liefst 700 deelnemers.

Diabetes in al z’n dimensies
Deelnemers én sprekers waarderen NDD keer op keer met mooie rapportcijfers. Dat is mede te danken aan de unieke opzet en de brede programmaring. NDD gaat over diabetes in al z’n dimensies.

We zijn blij de volgende editie van het congres te kunnen aankondigen.
En we adviseren u, noteer het meteen in uw agenda!

NDD2018
Vrijdag 16 maart 2018
Rijtuigenloods Amersfoort

Meld u direct aan

Wilt u vrijdag 16 maart niet missen? Meld u zich dan direct aan!

De Rijtuigenloods
Terrein ‘de Wagenwerkplaats’
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort
www.derijtuigenloods.nl

Let op: Digitaal inschrijven is niet meer mogelijk! U kunt zich ter plekke aanmelden in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Aanmelden

ONTMOET DE SPEKERS

Hidde van der Ploeg
Universitair hoofddocent VUmc
Bekijk profiel
x
Hidde van der Ploeg
Universitair hoofddocent VUmc
Epidemiologisch onderzoek laat zien dat te weinig bewegen en te veel zitten ongezond is. Deze presentatie gaat over de interactie tussen te weinig bewegen en te veel zitten en de schadelijke effecten daarvan op de volksgezondheid. Daarnaast worden mogelijke oplossingen voor meer bewegen en het verminderen van zitten besproken.

Hidde van der Ploeg is onderzoeker aan de afdeling Sociale Geneeskunde van het VU medisch centrum in Amsterdam. Hij doet onderzoek naar lichamelijke activiteit en sedentair gedrag in relatie tot de volksgezondheid. Zijn onderzoek richt zich met name op epidemiologie en leefstijl interventies in verschillende klinische, volksgezondheids- en werksettingen.

Mark H.H. Kramer
Hoogleraar Interne geneeskunde
Bekijk profiel
x
Mark H.H. Kramer
Hoogleraar Interne geneeskunde
Mark H.H. Kramer is hoogleraar Interne geneeskunde, hoofd van de Interne geneeskunde en lid van de RvB van het VUmc met de portefeuille patiëntenzorg en kwaliteit. Hij is tevens kwartiermaker voor het op te richten Cancer Center Amsterdam (CCA) als onderdeel van de voorgenomen fusie tussen VUmc en AMC.

Zijn research concentreert zich op diabetes mellitus en acute geneeskunde. Hij studeerde Geneeskunde in Leiden en volgde zijn opleiding tot internist-hematoloog op het St. Elisabeth ziekenhuis in Curacao en het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij was o.a. voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging. Sinds 2013 is hij lid van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Dr. ir. Helene Voogdt
Voorzitter werkgroep 'Beweegzorg bij diabetes type 2'
Bekijk profiel
x
Dr. ir. Helene Voogdt
Voorzitter werkgroep 'Beweegzorg bij diabetes type 2'
Dr. ir. Helene Voogdt is gepromoveerd in de cardiovasculaire zorg. Ze werkt als zelfstandig adviseur zorg binnen diverse organisaties aan thema’s als patiëntgerichte zorg, samen beslissen en integrale zorg. Helene is tevens directeur van het Kennisnetwerk CVA Nederland en docent praktijkgericht onderzoek voor AIOS.
Drs. Marielle Schroijen
Internist-endocrinoloog, LUMC
Bekijk profiel
x
Drs. Marielle Schroijen
Internist-endocrinoloog, LUMC
Sinds 2013 ben ik werkzaam als internist endocrinoloog in het LUMC. Ik coördineer de poliklinische diabetes zorg en focus op zorg innovatie. Zo hebben we in het LUMC de Leidse diabetes modules (zorgprogramma’s) ontwikkeld. Deze bestaan uit specifieke behandeltrajecten. Afspraken en onderzoeken binnen de modules zijn nauwkeurig omschreven. Zo kunnen wij de patient vooraf beter informeren en achteraf de zorg evalueren. Tevens is het LUMC expertisecentrum op het gebied van monogene diabetes: erfelijke diabetes, met een mutatie op één gen, zoals MODY. Vanuit het LUMC ben ik betrokken bij de landelijke stuurgroep actieplan “Eerdere herkenning van MODY” olv het erfocentrum.

PROGRAMMA

Het NDD programma kent vijf themalijnen: Wetenschap, innovatie en technologie, Diabetes – veel om het lijf (en aan het hoofd), Persoonsgerichte diabeteszorg, Leefstijl – zorg en gezondheid en Capita Selecta.

Binnen elke themalijn worden circa vijf sessies gegeven. Vijf sessies die bij uitstek de dynamiek van het diabetesveld markeren en de blik richten op de ontwikkelingen in de komende jaren.


NDF LIDORGANISATIES