NDF Professor Lambertsprijs

De prijs is in 2017 ingesteld door de Nederlandse Diabetes Federatie als eerbetoon aan voormalig NDF voorzitter prof. dr. Steven Lamberts. Het gaat om een tweejaarlijkse prijs met een bedrag van 5000 Euro, voor een initiatief dat het verschil maakt voor mensen met diabetes. De eerste uitreiking zal plaatsvinden tijdens NDD2018.

Focus 2018
Professor Lamberts is zelf actief bij de prijs en de jurering betrokken. Aan hem de vraag: Hoe maak je nou echt het verschil voor mensen met diabetes?

Lamberts: “Dat kan natuurlijk op heel veel manieren. Bij deze eerste editie van de prijs zou ik willen focussen op de uitdaging waar we als heel samenleving voor staan: vinden we het normaal dat zoveel mensen diabetes type 2 krijgen, hebben en houden? Ik constateer, en daar ben ik blij om, dat we het met z’n allen steeds minder normaal beginnen te vinden. We zijn op zoek naar ideeën, initiatieven, interventies die passen in die trend en die nieuw denken omzetten in nieuw doen. Praktisch en persoonsgericht.”

Meedoen
Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan! De jury nodigt u van harte uit om uw project in te sturen.

De jury wordt gevormd door de NDF commissie Opinie en Kennis en professor Lamberts. Men is met name geïnteresseerd in projecten die matchen met het door Lamberts geschetste perspectief.

Om mee te doen vult u dit formulier in. Insturen kan voor 9 februari 2018.

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland