Nationale Diabetes Dag 2016

Vrijdag 18 maart 2016, De Rijtuigenloods Amersfoort

Info inschrijven

Tipje van de sluier – Themalijn Diabetes: veel om het lijf (en aan het hoofd)

Door redacteur op dinsdag 22 september 2015 om 13:25 uur

Sessie Hypo Hyper High

Diabetes is zelden alleen maar die aandoening. Want diabetes raakt aan alles. Aan jong zijn, aan je toekomst, aan ouder worden, aan je conditie, je hele leven – elke dag. In deze themalijn kijken we naar wat diabetes doet in het leven van mensen van verschillende generaties.

Dat levert de volgende sessies op: Diabetes – veel om het lijf (en aan het hoofd): bij kinderen, bij adolescenten, bij volwassenen, bij kwetsbare ouderen. Bij elke generatie wordt ingezoomd op leeftijdsspecifieke problematiek.

De sessie over adolescenten bijvoorbeeld, Hypo Hyper High, concentreert zich op het gebruik van middelen – verdovende of stimulerende dan wel hallucinogene. Onder andere kinderarts Kete Ramaker en diabetesverpleegkundige Marion Tillman zijn als spreker bij de sessie betrokken.

Kete Ramaker
Kete: “Het is een pittig onderwerp waar naar mijn idee veel te weinig over bekend is. Ik denk wel eens dat we er met z’n allen een beetje bang voor zijn. Wat moet je ermee? Ik weet uit ervaring: wegkijken helpt niet.
Marion Tillman Marion, die veel adolescenten op haar spreekuur ziet, beaamt dat volmondig: “Jongeren willen experimenteren, ze zijn op zoek naar ervaringen. ‘Ik wil ook een keer een pilletje proberen, hoe pak ik dat aan?’ – dat zijn vragen die je krijgt. En dan ben jij de zorgverlener! Hoe ga je daarmee om? Wat zit er trouwens in dat pilletje en wat doet dat met diabetes?

 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Velden met een * zijn verplicht

Organisator:

NDFBSL