NDD 2024: wat kunt u verwachten van het programma?

16 mei 2024

Het belooft weer een bijzondere dag te worden, de Nationale Diabetes Dag 2024. Het thema is dit jaar: ‘Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie; haal het beste uit elk zorgmoment’. Want dat is toch waar we met elkaar naar streven? Het beste halen uit elk zorgmoment! Hoe doet u dat, waar loopt u tegenaan, hoe kan het (nog) beter? Tijdens deze dag hopen we u daar handvatten voor te geven.

Opening

In de openingssessie staan gezondheidsvaardigheden centraal. Adviseurs Waardegedreven Zorg Annelieke Pasma en Marijn Favejee en gezondheidswetenschapper Vera Booij, allendrie van het Erasmus MC, delen hun kennis en ervaringen uit het project ‘Samen beter met diabetes’.  In deze interactieve sessie gaan zij verder dan alleen het herkennen van laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk geven zij tips die helpen bij het ‘samen beslissen’ met patiënten die minder taal- en digitaal vaardig zijn en patiënten met een migratieachtergrond.

Programma

Er zijn weer interessante NDD TOP-sessies, onder meer over diabetestechnologie en de nieuwe obesitasrichtlijn. Het programma begint verder vorm te krijgen met sessies over huidproblemen bij sensoren, diabetes en seksualiteit, mondzorg, eetstoornissen, een update van de voedingsrichtlijn en een sessie over diabetesstigma’s. Een zeer gevarieerd programma met tussendoor alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Afsluiting

Nu artificial intelligence (AI) een steeds grotere rol gaat spelen, ook in de zorg, mag dit onderwerp niet ontbreken tijdens de NDD. We nemen u daarom mee in de wereld van de big data en de toepassingen ervan in de diabeteszorg.

Bekijk hier het voorlopige programma-overzicht.